Дім-сами, які багато хто називає китайськими пельменями, насправді мають з останніми тільки посереднє схожість.
По-перше, їх смак набагато тонше і багатогранніше, чому, власне, вони і називаються дім-сам, що означає «доторкнутися до серця».
По-друге, справжні дім-сами готуються з використанням тонкого рисового тесту, класика жанру – рисове тісто гар-ґау. Його розгортають так тонко, що потім, пропарене, воно стає перлинно прозорим. Крізь нього навіть можна розгледіти начинку. Іноді тісто підфарбовують зеленим, рожевим, лимонно-жовтим кольором.
По-третє, особлива розмова – це начинка. Тут простір фантазії нескінченний. Традиційні варіанти – свинина із зеленою цибулею, креветки з рисом або тофу, або свинина з креветками.
І по-четверте, вони можуть бути різними як за кольором, так і за формою. Дим-сам можуть нагадувати маленькі вареники, манти або пельмені. Ще їх ліплять як мішечки або глечики – злегка відкритими зверху – так вони особливо декоративні.
Дим-сам варять, смажать, але найчастіше – готують на пару. Для цього в Кантоні винайшли спеціальні формочки з бамбука, схожі на маленьке сито. Пропарювавсь, формочки надають готовим «пельмені» додатковий аромат деревини.
Запрошуємо Вас до ресторану «Ikigai» з 23 березня спробувати нове ДІМ САМ-меню.
Замовляйте столик за телефоном 044 537 45 37